zajedno
fond-logo
ucinkoviti-ljudski-potencijali_boja
grad_zapresic
mzos-logo
asoo_logo

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj projekta

Potpora učenicima s teškoćama u razvoju u zaprešićkim osnovnim školama te kvalitetna provedba nastavnog plana i programa, poboljšanje obrazovnih postignuća učenika s teškoćama te njihova uspješnija socijalizacija i inkluzija kroz rad pomoćnika u nastavi.


Projektom Znanje svima omogućena je socijalna uključenost i integracija 22 učenika s teškoćama u proces odgoja i obrazovanja uz potporu stručno osposobljenih pomoćnika u nastavi. Na ovaj način učenicima će biti pružene jednake mogućnosti obrazovanja čime se omogućuje njihovo daljnje aktivno sudjelovanje u društvu.

Razdoblje provedbe projekta je od 2017. do 2021. godine te ukupna vrijednost projekta iznosi 3.986.558,40 kuna. Stopa sufinanciranja iznosi 85% prihvatljivih troškova, odnosno 3.388.574,64 kn bespovratnih sredstava.

Grad Zaprešić je proveo projekt osiguranja pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijski posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno obrazovnim ustanovama u školskoj godini 2016/2017, te ima namjeru i dalje pružati kvalitetno obrazovanje učenicima s teškoćama kroz rad pomoćnika u nastavi za koje su sredstva osigurana u Proračunu Grada Zaprešića.

Projekt znanje svima za jednaku mogućnost obrazovanja.

Rezultat projekta

Rezultat projekta biti će kvalitetno obrazovanje te stjecanje znanja, vještina i kompetencija, emocionalno funkcioniranje te društvena uključenost za 22 učenika s teškoćama u razvoju (u prvoj godini trajanja projekta) koje će se ostvariti kroz zapošljavanje 20 pomoćnika u nastavi (u prvoj godini trajanja projekta) te s povećanjem tog broja na 22 pomoćnika u nastavi kroz cijelo vrijeme trajanja projekta, a prema predviđanjima potreba iz podataka dostupnih iz odgojno-obrazovnih ustanova u Gradu Zaprešiću.